Umyté a osušené kuracie prsia pokrájame asi na 50-gramové kúsky, posolíme ich, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, olejom a necháme postáť asi hodinu. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a zo všetkých strán opražíme dozlatista. Pridáme maslo, očistené šampiňóny pokrájané na plátky a spolu ešte popražíme. Poprášime múkou, premiešame, podlejeme trošku vodou, vínom, pridáme bylinky a dusíme, až je mäso so šampiňónmi mäkké. V smotane rozhabarkujeme zvyšnú múku, cez sito prilejeme do šťavy a za častého miešania povaríme. Ochutíme citrónovou šťavou, podľa potreby posolíme, okoreníme. Omáčku môžeme pripraviť aj osobitne. Podávame s ryžou, prípadne zemiakmi.
Dobrú chuť!
Komentáre