Môžeme použiť ľubovoľné chudé mäso, výberu prispôsobíme dĺžku varenia. Slaninu pokrájame na malé kocky a rozpustíme vo vhodnom hrnci. Prisypeme na malé kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania dusíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a spolu chvíľu dusíme. Ak treba, podlejeme trochou vody, môže byť aj vývar alebo svetlé pivo. K duseným zemiakom o chvíľu pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, rascu, jalovec, nové korenie a posolíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a mletým čiernym korením. Opäť podlejeme troškou vody a chvíľu prikryté dusíme. Keď sú zemiaky takmer mäkké, zalejeme ich primeraným množstvom horúcej vody a dovaríme. Pred odstavením ešte vsypeme majorán a necháme prejsť varom. Stravníci sa potešia, keď im zemiakový guláš naservírujeme do vydlabaných malých bochníkov chleba alebo veľkých žemlí.
Mali by ste vedieť:
Komentáre