Teľacie mierne naklepeme a narežeme okraje. Mäso osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme. Pridáme polovicu masla, rozmarín, trochu vody a dusíme mäso do mäkka. Pripravíme si omáčku. Na panvici speníme zvyšok masla, pridáme dubáky a restujeme ich. Pridáme víno, tymian, soľ, korenie a necháme alkohol vypariť. Nakoniec dáme do zmesi smotanu a štipku cukru. Teľacie mäso s dubákovou omáčkou môžeme servírovať napríklad so sezónnym tekvicovým muffinom, ktorý pripravíme nasledovne: tekvicu ošúpeme, nastrúhame a v miske zmiešame spolu s múkou, kypriacim práškom a vajíčkami. Pridáme 2 lyžičky soli, zamiešame a dáme do formy na muffiny. Cesto nalejeme do výšky asi jeden centimeter pod okraj. Muffiny pečieme na 180 stupňov 25 minút.
Komentáre