Maslo nastrúhame a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto. Tretinu z neho odložíme do mrazničky, zvyšok do chladničky. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Premiešame s rumom a cukrom, následne necháme odležať.
Na vanilkový krém v 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkom a vanilkovou pastou. Do zvyšného mlieka pridáme polovicu práškového cukru a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme zmes so Zlatým klasom, krátko povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.
Plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou váľka ho prenesieme. Rozotrieme naň krém a poukladáme scedené broskyne tak, aby bola pokrytá celá plocha. Bielky začneme šľahať a keď sa vytvorí pena, pridáme k nim druhú polovicu preosiateho cukru. Vyšľaháme pevný sneh, ktorý rovnomerne rozložíme na cesto. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, nahrubo ho nastrúhame a rozložíme po celej ploche koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, asi na 35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a podávame.
Komentáre